Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

ΠΩΣ ΤΟ GANODERMA LUCIDUM ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.



Το Ganoderma Lucidum ως καρδιοτονωτικό.
Εδώ και αιώνες, το Ganoderma Lucidum  , χρησιμοποιείται σαν καρδιοτονωτικό βότανο. Ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ότι χάρις στα γανοδερικά οξέα που περιέχει (τριτερπένια), μειώνει την πίεση και τη χοληστερίνη, αλλά παρεμποδίζει και την πήξη του αίματος, που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε καρδιακό επεισόδιο. Στην πραγματικότητα τα τριτερπένια είναι τόσο σημαντικά, ώστε χρησιμοποιούνται για να καθορίζουν την ποιότητα και τη γνησιότητα του Ganoderma Lucidum.
Σε μία εξάμηνη κλινική μελέτη που έγινε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Τόκυο, σχεδόν στο 50% από 53 υπερτασικούς ασθενείς μειώθηκε η πίεση κατά 10-19mm Hg και στο 10% κατά 20-29mm Hg, ύστερα από χρήση για 1 έως 4 μήνες.
Πρόσφατα, Ρώσοι ερευνητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Ganoderma Lucidum. Βρήκαν ότι εκτός από τα καρδιαγγειακά οφέλη, παρουσιάζει σημαντική προληπτική και θεραπευτική δράση ενάντια της πλάκας,!! ενός είδους λίπους που αποτελείται από έναν συνδυασμό οξειδωμένης χοληστερόλης, ασβεστίου και εκφυλισμένων λευκοκυττάρων, το οποίο επικάθεται στα τοιχώματα των αρτηριών και τα φράσει.
ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ δραστικές ενώσεις του Ganoderma Lucidum - τριτερπενοειδή και της αδενοσίνης.
Τα Triterpenoids είναι μια άλλη σημαντική δραστική ουσία του Γανοδερμα - Ganoderma lucidum. Είναι το στοιχείο που συμβάλλει στην πικρή γεύση του Ganoderma. Υπάρχουν τουλάχιστον 140 διαφορετικα τριτερπενοειδή που έχουν εντοπιστεί στο Ganoderma lucidum.
Τα τριτερπενοειδή στο γανοδερμα-ganoderma lucidum έχουν αναφερθεί ότι κατέχουν σημαντικές ιδιότητες βιοδραστικότητας όπως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, και επίσης μπορούν να ενεργούν ως αντι-οξειδωτικό.
Εκτός αυτού, τα τριτερπενοειδή από το γανοδερμα-  Ganoderma, μπορουν επίσης να βοηθησουν την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς συμβαλουν στην μείωση της χοληστερόλης, και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Η υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία είναι ασθένειες του ανθρώπινου πολιτισμού, λόγω του άγχους και του ανθυγιεινό τρόπου ζωής. Η τάση έχει αλλάξει τώρα καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεότερων άνθρωπων που  έχουν διαγνωστεί με αυτές τις παθολογικές καταστάσεις, ενώ ήταν κοινή μόνο στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα προηγουμένενα χρονια.
Τα Τριτερπενοειδή που εξάγονται από Ganoderma lucidum επίσης εχουν ερευνηθεί για της αντι-φλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές επιδράσεις του. Βρέθηκε ότι αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα επωφελής για εκείνους που πασχουν από άσθμα και αλλεργίες.
Η αδενοσίνη
Η αδενοσίνη είναι μία πουρίνη (διπλό δακτύλιο οργανική ένωση) νουκλεοζίτη, αποτελείται από αδενίνη και ριβόζη. Είναι ένα από τα νουκλεοτίδια στο DNA και το κύριο μοριακό συστατικό του ADP, ΑΜΡ και ΑΤΡ.
Αναφέρεται στην Wikipedia, η αδενοσίνη είναι ένα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες βιοχημικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως μεταφορά ενέργειας, και επίσης ως ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Γενικώς, η αδενοσίνη πιστεύεται ότι προάγει την υπνηλία και την καταστολή εγρήγορσης. Επιπλέον, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως αντι-αρρυθμικο παράγοντα για τη θεραπεία καρδιακών διαταραχών.
Στη βιβλιογραφία, μελέτες για την  αδενοσίνης από Ganoderma lucidum ανέφερει ότι μπορεί να αποτρέψει τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων. Η συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων είναι η συγκόλληση μεταξύ τους των αιμοπεταλίων στο αίμα, που είναι μέρος της αλληλουχίας των γεγονότων που οδηγούν στο σχηματισμό του θρόμβου. Ως εκ τούτου, αυτή η ιδιοτητα της αδενοσίνης μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.
Πηγη.
phgh

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    votana-giatrosofia-aftoanosa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ