Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

LING ZHI- GANODERMA LUCIDUM ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ



 Το Reishi είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι, που χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο, για περισσότερα από 2000 χρόνια στην Κίνα. Το κινέζικο όνομα του Ling zhi σημαίνει πνευματική δύναμη (spiritual potency) και φύεται σε έξι διαφορετικά χρώματα κόκκινο, πράσινο, άσπρο, μαύρο, κίτρινο, και μοβ με την κόκκινη ποικιλία να είναι η πιο συχνή.
Μεγάλο σκουρόχρωμο, σκληρό, με ξυλώδη υφή και καφέ λείο περίβλημα.
Είναι ένας βασιδιομύκητας που ανήκει στην οικογένεια των polyporacea μυκήτων. Στη φύση φύεται σε πυκνά δασώδη βουνά με υψηλά ποσοστά υγρασίας και λιγοστό φως. Συναντάται σπάνια μιας και αναπτύσσεται κυρίως πάνω σε ξερούς κορμούς, νεκρών δαμασκηνιών Quercus serrata ή Pasonia δέντρα. Το άγριο Reishi είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μόνο ένα ή δύο μανιτάρια μπορείς να συναντήσεις σ’ ένα λόφο. Παρ’ όλη την καταστροφή απ’ τα έντομα και τις καιρικές συνθήκες, η ποιότητα του άγριου Reishi είναι αδιαμφισβήτητη. Τα ξερά μανιτάρια δεν έχουν τη δυναμική όπως τα φρέσκα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη συγκομιδή του κορμού των μανιταριών η περιεκτικότητα των ενεργών συστατικών τους έχει μειωθεί. Μετά την ωρίμανση του ο φρουτώδης κορμός του μανιταριού σκληραίνει με την παρουσία φυτικών ινών, καθιστώντας τη διαδικασία της εκχύλισης δύσκολη, καθώς και την πέψη των δραστικών συστατικών. Τα σπόρια είναι μικροσκοπικών διαστάσεων, τα οποία προστατεύονται από δύο στρώματα σκληρού κυτταρικού τοιχώματος. Αυτό το κυτταρικό τοίχωμα παγιδεύει τα ενεργά συστατικά στο εσωτερικό του σπόρου, κάνοντας τον δύσπεπτο. Παρόλα που τόσο ο κορμός όσο και τα σπόρια είναι δραστικά προϊόντα, θα πρέπει να καταναλωθούν, για τους λόγους που προαναφέραμε σε μεγάλες ποσότητες για να υπάρξει ένα μικρό όφελος. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το άγριο Reishi είναι αδύνατο να καλλιεργηθεί, καταλαβαίνουμε γιατί χαρακτηρίστηκε ως το φάρμακο των βασιλιάδων και ειδικότερα της δυναστείας των Μινγκ.
Η μοντέρνα βιοτεχνολογία έκανε δυνατή την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων Reishi από το γενικότερο πληθυσμό. Η ποιότητα μπορεί προσεκτικά να ελεγχθεί παρέχοντας τις καλύτερες συνθήκες και επαρκή συστατικά περαιτέρω έρευνας έδειξαν ότι η μεγαλύτερη ποσότητα των δραστικών συστατικών υπάρχουν στο μικκύλιο και ότι το τελευταίο είναι πιο εύπεπτο.
Η διαδικασία της απόσταξης μπορεί να καθοριστεί χρονικά σε συγκεκριμένο στάδιο, όταν η περιεκτικότητα του μικκυλίου σε δραστικά συστατικά είναι η μέγιστη. Χωρίς τα εμπόδια των φυτικών ινών η απόσταξη είναι πιο ολοκληρωμένη και το απόσταγμα πιο εύπεπτο. Άλλωστε οι
1
τελευταίες μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Reishi αφορούν τα αποστάγματα των μικκυλίων.
2) Η δυναμική του Reishi στην αρχαία Κίνα

Στην αρχαία Κίνα το Reishi σαν φάρμακο κατείχε σημαντική θέση, ώστε η αποτελεσματικότητα του στην ιατρική να είναι καταγεγραμμένη στο πιο παλιό Κινέζικο ιατρικό εγχειρίδιο (2000 χρόνια πριν).
Το βιβλίο γνωστό στην Ιαπωνία ως «shinoh Honsokhkyo» αποτελεί το αυθεντικό εγχειρίδιο της παραδοσιακής ιατρικής επιστήμης. 365 είδη έχουν ταξινομηθεί και αναλύονται σ’ αυτό. 120 από αυτά δηλώνονται ως «ανώτερα» φάρμακα, άλλα 120 ως « μέσα» φάρμακα και τα τελευταία 125 δηλώνονται ως «ανεκτά» φάρμακα. Τα ανώτερα φάρμακα αποκαλούνται «βότανα των θεών» και χρησιμοποιούνται για μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στα «μεσαίας» κατηγορίας φάρμακα ανήκουν αυτά που λαμβάνονται ως τονωτικά, ενώ τέλος τα φάρμακα της «ανεκτής» κατηγορίας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η πρόσληψη των φαρμάκων της « μεσαίας» και «ανεκτής» κατηγορίας θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι συνεχόμενα.
Σε αντίθεση με τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία μπορούν να προσλαμβάνονται συνεχόμενα σε οποιαδήποτε ποσότητα, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Απ’ τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία είναι καταχωρημένα στο εγχειρίδιο, το Reishi βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Αιώνες πριν το Reishi, αναφερόταν ως το φάρμακο που μπορούσε να σου εξασφαλίσει αιώνια νεότητα και μακροζωία. Σήμερα 2000 χρόνια μετά, το Reishi στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Ασίας αναφέρεται ως φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου.
Ακόμη ένας μύκητας : Tο Reishi ανήκει στα πορώδη μανιτάρια. Τα μανιτάρια είναι ο σαρκώδης καρπός και το προϊόν της αναπαραγωγής μιας ανώτερης τάξης μύκητα, κάτι σαν το μήλο που είναι ο καρπός του δέντρου μηλιά. Το πρωτογενές μανιτάρι είναι ένα εξαίρετο δίκτυο νημάτων, που ονομάζεται μικκύλιο. Το μικκύλιο είναι υπόγειο, ζει στο έδαφος, στα κούτσουρα και σε άλλα οργανικά σκουπίδια. Σε αντίθεση με τα πράσινα φυτά τα οποία παράγουν πολλά απ’ τα συστατικά τους με την φωτοσύνθεση, τα μανιτάρια παίρνουν κυρίως τα συστατικά τους από τις νεκρές οργανικές ουσίες ή το έδαφος. Τα μανιτάρια και τα μικκύλια τους είναι φυσικοί ανακυκλωτές, χωρίς αυτά η επιφάνεια του πλανήτη θα ήταν στοιβαγμένη με νεκρά, χαλασμένα υλικά. Τα μανιτάρια βγαίνουν απ’ το μικκύλιο, όταν τα κατάλληλα συστατικά έχουν συγκεντρωθεί, και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Τα μανιτάρια ελευθερώνουν τους πόρους κατά την ωρίμανση τους. Ο αέρας τα διασπείρει μακριά και όταν βρεθούν στο κατάλληλο σημείο ο κύκλος αρχίζει ξανά.
3) Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Reishi .

Το Reishi έχει μια μακρά ιστορία όσον αφορά τις ιατρικές του ιδιότητες. Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, της αϋπνίας, της ανδρικής ανικανότητας, της κατάθλιψης, του στομαχικού έλκους. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έγιναν
2
πειράματα σε ζώα και κλινικά τεστ, προκειμένου τη δημιουργία πρακτικών σχετικά με το Reishi, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ικανοποιητικά. Η έρευνα συνεχίζεται με ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, εξαιτίας της πολυπλοκότητας και της ιδιαιτερότητας του Reishi.
Συνοψίζοντας τις τελευταίες αναφορές βρέθηκε ότι το Reishi έχει τις παρακάτω ιδιότητες:
Α) Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και την στεφανιαία ανεπάρκεια.
Σε πείραμα που έγινε στο εργαστήριο επιλέχθηκαν 3 ομάδες ποντικών, στις οποίες δόθηκε ξεχωριστή δίαιτα για 4 συνεχόμενες μέρες. Η δίαιτα της ομάδας Α ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Η δίαιτα της ομάδας Β ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και Reishi. Η ομάδα Γ, ήταν η ομάδα αναφοράς και ακολουθούσε μια ισορροπημένη δίαιτα.
Η ομάδα Α, εμφανίσθηκε με ανεβασμένα επίπεδα χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και πρωτεΐνης. Όλα τα μέλη της ομάδας Α έπασχαν από χοληστερίνωση (εναπόθεση χοληστερίνης στους ιστούς).
Η ομάδα Β παρουσίασε φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και πρωτεΐνης. Τα αποτελέσματα της ομάδας Β μας επισημαίνουν πόσο θετικός παράγοντας είναι το Reishi στη ρύθμιση της χοληστερίνωσης. Εξετάσεις των εντέρων, στα άτομα της ομάδας Β, έδειξαν ότι τα επίπεδα της GOT & GPT των λιπαρών οξέων ήταν μικρότερα των φυσιολογικών. Το Reishi ενεργοποιεί το μεταβολισμό των λιπαρών, μειώνοντας την εναπόθεση τους στα έντερα. Η λειτουργίες του σώματος επανέρχονται στο φυσιολογικό όταν η περίσσεια ενέργεια του αναβολισμού είναι ελεγχόμενη. Μετά από 2 μήνες όλα τα μέλη της ομάδας Α απέκτησαν χοληστερίνωση και λιπώδες ήπαρ, όταν χορηγήθηκε η τοξίνη του εντεροβακτηριδίου, τα ποντίκια ανέπτυξαν θρόμβωση, φλεβίτιδα και γενικευμένη αιμορραγία, με κατάληξη το θάνατο.
Στην ομάδα Β χορηγήθηκε για μια εβδομάδα Reishi και μετά τους χορηγήθηκε ενέσημα, η τοξίνη με το εντεροβακτηρίδιο. Εδώ δεν παρατηρήθηκαν θάνατοι. Είναι λοιπόν ασφαλές να συμπεράνουμε ότι το Reishi παίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο τόσο στην θρόμβωση όσο και στην χοληστερόλη του αίματος, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία.
Τα παραπάνω αποδυναμώνουν το σχηματισμό λιπώδους ήπατος.
Ένα ακόμη κλινικό πείραμα, αφορούσε 10 χοληστεριναιμικούς ασθενείς. Τους χορηγήθηκαν 0,7 γρ. από τον αιθέρα του Reishi καθημερινά, προκειμένου να παρατηρήσουν τα αποτελέσματα τόσο στην πίεση του αίματος, όσο και στην χοληστερίνη ορού.
Παρατηρήθηκε τόσο η χοληστερίνη όσο και τα τριγλυκερίδια και οι πρωτεΐνες μειώθηκαν.
Παράλληλα βελτιώθηκαν η αργή κυκλοφορία, η όρεξη, η στοιφάδα, ο πονοκέφαλος κ.α.
Μετά από 2 μήνες συνεχιζόμενης χορήγησης Reishi είχαμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα: τόνωση του αδύναμου δέρματος, οι χρωματιστές κηλίδες ξεθώριασαν, η υφή του δέρματος έγινε πιο απαλή και η γενικότερη αισθητική εικόνα ήταν πολύ πιο βελτιωμένη.
3
Η μείωση επίσης των μολύνσεων των δοντιών, των αιμορροΐδων, κ.λ.π. μας δείχνουν την αποτελεσματικότητα του Reishi στη μείωση της χοληστερίνης ορού, και στη βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας.
Β) Βελτιώνει την υπέρταση και υπόταση.
H μοντέρνα φαρμακευτική προβληματίσθηκε για την αποτελεσματικότητα του Reishi στη μείωση της συστολικής πίεσης, αλλά κυρίως στην αύξηση της διαστολικής, γεγονός που συνδέεται με την ομαλοποίηση της αιματικής ροής, καθώς και με την ελαστικότητα των αρτηριών.
Σ’ ένα κλινικό τεστ, συμμετείχαν ποντίκια με κληρονομικού τύπου υπέρταση και συχνά αιμορραγικά επεισόδια. Στην πρώτη ομάδα τους χορηγήθηκε Reishi (100 mg/ kg ) για 2 εβδομάδες. Στη δεύτερη ομάδα δεν τους χορηγήθηκε Reishi. Υπήρξε μια άμεση μείωση της πίεσης με την χορήγηση του Reishi, μέσα στις 5 πρώτες ώρες, η οποία στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε και διατηρήθηκε για τις επόμενες 14 ημέρες. Η συνολική μείωση ήταν της τάξης του 20% . Η αποτελεσματικότητα του Reishi λοιπόν στον έλεγχο της υπέρτασης, καθώς επίσης και συγγενών μ’ αυτήν προβλημάτων είναι δεδομένη.
Σε παρόμοιο κλινικό τεστ, 10 ασθενής με κληρονομικότητα στην υπέρταση, σταμάτησαν τη φαρμακευτική θεραπεία τους και ξεκίνησαν να προσλαμβάνουν 3,5 gr εκχυλίσματος Reishi καθημερινά για 4 εβδομάδες. Όλες οι μετρήσεις της πίεσης του αίματος ήταν εντός φυσιολογικών ορίων, ενώ πολύ χαμηλές μετρήσεις της διαστολικής πίεσης, επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η αποτελεσματικότητα του Reishi στον έλεγχο της πίεση του αίματος οφείλεται κυρίως στα γανοδερικά οξέα B,D,F,H,K,S,Y, που περιέχει.
Γ ) Βελτιώνει την τάση των νεύρων , νεύρωση, αϋπνία.
Το Reishi συστήνεται τόσο από τους Κινέζους όσο και από τους Γιαπωνέζους βοτανολόγους ως φάρμακο για την αϋπνία , καθώς επίσης και για ένα μεγάλο αριθμό ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών.
Ασθένειες των μυών ( μυαλγίες ), ανορεξία και αδυναμία που ακολουθεί μία μακροχρόνια ίωση.
Στην Ιαπωνία το ξερό μικκύλιο του Reishi, φάνηκε ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη θεραπεία της νεύρωσης που προκαλείται από στρες. Επίσης ασθενείς με Αλτσχαιμερ, μετά από οκτώ μήνες πρόσληψης του ξερού μικκυλίου του Reishi, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.
Στην Κίνα χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτικό και αναλγητικό ( μείωση του πόνου). Συμπερασματικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το Reishi λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, χωρίς όμως να είναι ηρεμιστικό ή υπνωτικό.
Δ) Βελτιώνει την χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β θεραπεύοντας το συκώτι.
Το Reishi συνταγογραφείται στην Κίνα ως φάρμακο για την θεραπεία της ηπατίτιδας. Μελέτες δείχνουν ότι επαναφέρει τις τιμές SGPT- SGOT σε κανονικά επίπεδα. Η χορήγηση Reishi μαζί με γλουτοθεονίνη σε ασθενείς με κατεστραμμένο συκώτι αποδειχθηκε ευεργετική. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το Reishi μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του βαθμού μεταφοράς τοξινών ή
4
συστατικών της χολής, δρώντας έτσι σα μέσω προφύλαξης και αποτοξίνωσης του ήπατος.
Ε) Βελτιώνει τη λευκοκυτταροπενία και το δίκτυοενδοθυλιακό σύστημα
Στ) Ευεργετικό και σ’ έναν μεγάλο αριθμό άλλων αδιαθεσιών
( άσθμα, υποθυρεοειδισμός κ.λ.π.)
Ζ) Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.
Η) Ισχυρό αντισταμινικό και αντιαλλεργικό .
Θ) Βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
Έχει αποδειχθεί ότι η χορήγηση Reishi, είναι αποτελεσματική στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα μετά από θεραπεία 2 μηνών. Το Reishi θεωρείται ότι βελτιώνει την απορρόφηση της γλυκόζης μέσω της αύξησης του επιπέδου ινσουλίνης του πλάσματος, σε πειράματα με ποντίκια, είτε με χορήγηση γλυκόζης είτε όχι. Η υπογλυκαιμική δράση του Reishi οφείλεται στην αύξηση της ινσουλίνης πλάσματος και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού της γλυκόζης που λαμβάνει χώρα όχι μόνο τους περιφερικούς ιστούς αλλά και στο ήπαρ.
Ι) Εμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου.
Ο Dr Ito & o Ike Kawa (1968) πρώτοι ανέφεραν τη θετική επίδραση του Reishi στην εμπόδιση της μετάστασης του καρκίνου και κυρίως στην αποτελεσματικότητα του κατά του μεταλλαγμένου σαρκώματος 180 στα ποντίκια.
Σε άλλες μελέτες επιβεβαιώθηκε η ιδιότητα αυτή καθώς και η αντικαρκινική αποτελεσματικότητα του Reishi σε πειράματα με διάφορα είδη και διαφορετικά στάδια ανάπτυξης όγκων. Αυτή η αντικαρκινική ιδιότητα έχει αποδειχθεί in vitro καθώς και σε πειράματα με ζώα. Όμως η έρευνα της σχέσης Reishi- καρκίνου είναι ακόμη σε αρχικά στάδια και δεν μας επιτρέπει να εξάγουμε τελικά συμπεράσματα.
Παρόλα αυτά το Reishi φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή του αιφνίδιου θανάτου στους καρκινοπαθείς. Τα παρακάτω συμπεράσματα αναφέρονται στις περιπτώσεις χρησιμοποίησης του Reishi σε επιθετικές μορφές καρκίνου.
1. Ενισχύει τη μεμβράνη του καρκινικού κυττάρου αποτρέποντας τη διασπορά του.
2. Αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας την τοπική δράση, συνδυαστικής φαρμακευτικής αγωγής.
3. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα και χημειοθεραπείες, προκειμένου να μειώσει τις παρενέργειες τους και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα τους.
4. Δρα ρυθμιστικά, ομαλοποιώντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώσματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης άλλων επιπλοκών. Τα θετικά αποτελέσματα του Reishi προκάλεσαν τις ανακοινώσεις μεγάλου αριθμού ερευνητικών εργασιών, κυρίως φαρμακολογικών, πολλές από τις οποίες δημοσιεύθηκαν στα πιο έγκυρα
5
επιστημονικά περιοδικά των δυτικών χωρών ( πάνω από 300 αναφορές στην British Library έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια ).
Κ) Βελτιώνει τα συμπτώματα της αθροίτιδας και της εμμηνόπαυσης.
4) Το Reishi ως προσαρμογόνο (adaptogen)

Οι ασθενείς πάρα πολλές φορές νοσούν από τις επιπλοκές που προκαλούν τα διάφορα φάρμακα που παίρνουν όπως : Αντιβιοτικά, ορμόνες κ.λ.π.
Το πρόβλημα αυτό απασχολεί σοβαρά την ιατρική κοινότητα απ’ το 1965.
Πρόσφατα η Βασιλική ιατρική κοινότητα της Ρωσίας, Αυστραλίας και Αγγλίας ανέπτυξαν ένα καινούργιο ιατρικό ορό το προσαρμογόνο, ένα συστατικό που :
α ) δεν είναι τοξικό (χωρίς επιπλοκές)
β ) δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα όργανα ή ιστούς
γ ) έχει συνολικά, φυσιολογικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ένα συστατικό χαρακτηρίζεται ως προσαρμογόνο.
Η μοντέρνα ιατρική στηρίζει τις διαγνώσεις της στην εξέταση των οργάνων και των συμπτωμάτων, χρησιμοποιώντας φαρμακευτικές αγωγές, οι οποίες ενώ προκαλούν επιπλοκές, προτιμούνται λόγω των ικανοποιητικών θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Το προσαρμογόνο βοηθάει τη θεραπεία, επαναφέροντας στα φυσιολογικά επίπεδα όλες τις λειτουργίες του σώματος.
Αυτή η ιδέα συμπίπτει με την παραδοσιακή θεωρία των ανωτέρω βοτάνων, όπως το Reishi, το οποίο έχει ως βάση της ιατρικής του αποτελεσματικότητας, την επαναφορά των λειτουργιών του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Μιας και το Reishi είναι ένα προσαρμογονο, που ομαλοποιεί τις λειτουργίες του σώματος χωρίς επιπλοκές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «φάρμακο πρόληψης»
5) Τα δραστικά συστατικά του Reishi

Το Reishi περιέχει στερόλες, κουμαρίνη, μανιτόλη, αλκαλοειδή πολυσακχαρίτες, οργανικό γερμάνιο, αδενοσίνη, αμινοξέα, τριτερπενοειδή, εργοστερόλες, ολοκληρωμένα πρωτεϊνικά μόρια, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Το Reishi αποτελεί επίσης τη μοναδική πηγή μιας ομάδας τριτερπενίων καθώς και γανοδερικών οξέων, τα οποία έχουν μοριακή δομή παρόμοια μ’ αυτή των στεροειδών ορμονών, των πιο ενεργών πολυζαχαριτών. Τα γανοδερικά οξέα μειώνουν την πίεση του αίματος καθώς και την LDL- χοληστερόλη. Η περιεκτικότητα του σε β-3 γλυκάνες (πολυσακχαρίτες) του δίνει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Μέσω της ιδιότητας τους ( συστατικά χυτινών) να δεσμεύουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες, εμποδίζουν την απορρόφηση τους απ’ το λεπτό έντερο και επιταχύνουν την αποβολή τους από τον οργανισμό, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τον καρκίνο του παχέως εντέρου. Το 1984 Dr Κomota της
6
ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ιαπωνίας απομόνωσε το συστατικό GANODELAN Α και Β απ’ το εκχύλισμα των γλυκανών. Παραπέρα έρευνα έδειξε ότι η σύνθεση του GANODELAN Α αποτελείται από λακτόζη, γλυκόζη, και γλυκουρονικό οξύ. Το μοριακό του βάρος είναι 3,000 και ανήκει στην κατηγορία των πολυσακχαριτών. Το GANODELAN Β συνθέτεται κυρίως από μαννόζη, γλυκόζη και γλυκουρονικό οξύ, με μοριακό βάρος 3,600 κατατάσσεται και αυτό στην ομάδα των πολυσακχαριτών.
Πειράματα που έγιναν σε άσπρα ποντίκια έδειξαν ότι το GANODELAN Α και Β είναι υπεύθυνο για την μείωση της γλυκόζης του αίματος.
Ένα ακόμη συστατικό, το Lanstan, το οποίο απομονώθηκε από το Reishi φαίνεται να δρα αποτελεσματικά τις αλλεργίες. Το Lanstan είναι συγγενής με το GANODELAN, αλλά η μοριακή του δομή δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
6) Επιπλοκές από τη χρήση του Reishi

Υπάρχουν πολύ λίγες επιπλοκές από τη χρήση Reishi ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που το έχουν χρησιμοποιήσει δεν έχουν παρατηρήσει τίποτα.
Το Reishi είναι μη τοξικό, ακόμη και σε μεγάλες δόσεις. Σπάνιες επιπλοκές είναι:
Η ζαλάδα, η ξηροστομία, αιμορραγία μύτης, διάρροια, ερεθισμένο δέρμα.
7) Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο Reishi.

Όπως γνωρίζουμε το Reishi το συναντάμε σε έξι (6) διαφορετικά χρώματα. Σύμφωνα με τις έρευνες δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των ιατρικών ιδιοτήτων, των διαφόρων τύπων των μανιταριών. Οι περισσότερες μελέτες όμως αφορούν το κόκκινο μανιτάρι. Το απόσταγμα απ’ την κορωνίδα του μανιταριού είναι πιο ισχυρό απ’ ότι απ΄ το μίσχο. Η καλλιέργεια του Reishi, επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δραστικότητα του.
Τελευταία, χρησιμοποιείται ευρέως η καλλιέργεια πάνω στη σάρκα των δέντρων. Φαίνεται όμως οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του προϊόντος δεν είναι τόσο ισχυρές όσο αυτού που καλλιεργείται σε ολόκληρα κούτσουρα. Η καλλιέργεια σε ξύλινα κούτσουρα φαίνεται να είναι η καλύτερη μέθοδος για το Reishi. Στην καλλιέργεια του Reishi σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τόσο οι κλιματολογικές συνθήκες, όσο και η μέθοδος.
Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγουμε το άγριο Reishi. Προκειμένου να έχουμε ένα δυνατό προϊόν θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμαι τη μέθοδο της απόσταξης με ζεστό νερό. Μην ξεχνάμε ότι το Reishi δημιουργείται από ένα μύκητα και κατά την διάρκεια της καλλιέργειας του πολλά βακτήρια και μικροοργανισμοί αναπτύσσονται εντός των δικών του ορίων. Η συγκέντρωση και η μέθοδος παραγωγής είναι δύο πολλοί σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του προϊόντος .
DXN.COM H N01 ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 3 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ISO!:14001-17025-9001:2001
H DXN είναι η μόνη που διαθέτει για τα προϊόντα της:
HACCP Certificate
GMP Good Manufacturing Practice
QC Quality Control
ISO 9002 Quality management system
ISO 14001 Enviromental management system
ISO 17025 Quality standard for testing and calibration laboratories
GL=Αρ.Πρ.Γν. ΕΟΦ 12582/16-2-12
RG=Αρ.Πρ.Γν. ΕΟΦ 12584/16-2-12 
SPIROULINA=Aρ.Πρ.Γν. ΕΟΦ ΑʹΒʹΕʹΗʹ0
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια